Peter Östman

Östman: Ylen tulee myös säästää

TIEDOTE 19.3.2014

Kansanedustaja Peter Östman (kd) haluaa jäädyttää Yle-veron ja rahoituksen vuoden 2014 tasolle.

Olemme tilanteessa missä joudumme tarkastelemaan kaikkia julkisia menoja ja silloin on kestämätöntä, että Ylen rahoitusta korotetaan joka vuosi. Tällä hetkellä valtiolla on paineita verojen kiristykseen ja silloin on kohtuutonta, että myös Yle-vero nousee vuodesta toiseen.  Ylen pitää myös osallistua säästötalkoisiin, toteaa Östman. 

Mikäli Yle ei pysty sopeuttamaan toimintaansa ja toimimaan ilman vuosittaista korotusta, pitää Yleisradion tehtävät ja rahoitus ottaa uuteen pohdintaan, toteaa Östman, joka on valmis myös isompiin leikkauksiin Ylen rahoituksessa.

Lisätietoja:

Peter Östman

puh. 09 432 3197

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Yle-verohan ei nouse, vaan noudattaa indeksiä, mikä tarkoittaa ennallaan pysymistä. Mikäli euronumero pysytettäisiin samana, kyseessä olisi normaalitilanteessa leikkaus, tai - on myös huomattava - jos indeksi olisi jonain vuonna miinusmerkkinen, myös Yle-vero laskisi euromääräisesti. Yle-veron faktisesta ennallaanpysymisestä eduskunta sääti lailla, josta kaikki puolueet olivat yksimielisiä, kd:ta myöten.

Kansanedustajan luulisi tietävän tämän eikä levittävän disinformaatiota julkiseen sanaan. Vai onko populismi niin vahvaa, että pitää alkaa puhua perättömiä, jotta kansansuosio kasvaisi?

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Olisi aikakin muuttaa YLE indeksiä. Ellei muille aloille voida indeksia suoda ja leikkauksien tiellä ollaan. Ylen tulisi tulla toimeen niillä varoilla millä se tuli toimeen ennen nykyistä veroa.

Toimituksen poiminnat