Peter Östman

Peterin joulukalenteri 7.12.2017

Seitsemäs luukku aukeaa ja tänään esittelen ensimmäisen kollegan omasta eduskuntaryhmästä. Pastorin. Sosiaalineuvoksen. Kuntapoliitikon. Kansanedustaja Antero ”Mooses” Laukkasen.

Ensi kerran tavattiin liiketapaamisessa. 80-luvun lopulla Antero työskenteli myyntipäällikkönä tukkuliikkeessä, jota muun muassa meidän yrityksemme Securi – Pohjanmaan Lukkopalvelu oy käytti tukkumyyjänä eri turvallisuustuotteiden osalta.

Kuitenkin vasta 2000-luvulla tapasimme seuraavan kerran. Silloin aivan erilaisissa yhteyksissä. Olin KD:n puoluehallituksen jäsen ja Uudenmaan KD:lla oli meneillään rohkea vaalikampanja kahden kansanedustajan saamiseksi Uudenmaan vaalipiiristä 2003 eduskuntavaaleissa. Piirijärjestö päätti tehdä vaaliliiton Perussuomalaisten Timo Soinin kanssa. KD:lle kävi huonosti. Ainoa kansanedustajan paikka menetettiin ja Soinista tuli vaaliliiton ainoa kansanedustaja.

Antero perusti seurakunnan Espooseen. Hänen ihmisläheinen, suoraviivainen sanomansa otettiin myönteisesti vastaan ja seurakunta kasvoi. En ole koskaan häneltä kysynyt, miten hän on saanut lempinimen ”Mooses”, mutta otaksuisin että sillä on jotain yhteyttä hänen taustaansa. Vuonna 2015 Antero valittiin eduskuntaan.

Laukkanen on tehnyt paljon työtä sosiaalisesti heikompiosasiten keskuudessa kotikaupungissaan.

Jokunen vuosi sitten Antero valittiin yleisöäänestyksessä Espoon positiivisimmaksi. On helppo ymmärtää, miksi hän tuon tittelin sai. Antero on useimmiten postiivinen, hänellä on aina jotain hyvää sanottavaa ihmisille ympäristössään. Ystävyytemme on syventynyt vuosien kuluessa. Nykyisin Antero on yksi läheisimmästä ystävistäni.

Toivon Anterolle ja hänen läheisilleen rauhallista joulua sekä voimia surun keskellä äidin poismenon vuoksi.

xxxxx

Peterin joulukalenteri – kehutaan edustajakaveri päivässä

– Minulla on ollut etuoikeus työskennellä eduskunnassa useiden kollegoiden kanssa eri puolueista. Suomi 100 juhlavuoden hengessä tulen omassa joulukalenterissani esittelemään upeiden työtovereiden joukosta valitsemani 24 kollegaa ja heidän hyviä puoliaan, kertoo KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman.

– Poliittinen ilmasto on muuttunut kovemmaksi näiden kuuden vuoden aikana, jonka olen ollut eduskunnassa. Kritiikki ja kovat sanat ovat arkipäivää. Niin ei suinkaan tarvitsisi olla, vaan keskustelukulttuurin olisi syytä olla kunnioittavampi toisia kohtaan. Emme voi muuttaa toisiamme, itseämme voimme. Meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa kehitykseen ja antaa samalla jotain yhteisöllemme, hän toteaa.

– Emme ole edustajatovereitten kesken kaikesta samaa mieltä. Mutta he ovat kaikki hienoja ihmisiä. Peterin joulukalenterissa tulen keskittymään heidän hyviin puoliinsa ja siihen, miten olen oppinut tuntemaan heidät, Östman kertoo.

– Suomen 100-vuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vietetään teemalla ”Yhdessä”. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat sadan vuoden ajan rakentaneet omaa maataan ja tehneet yhteisiä päätöksiä. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea yhdessä ja antaa suuntaa Suomen tulevalle kehitykselle. Historiamme sisältää surua ja iloa. Veteraanit puolustivat itsenäisyyttämme. Oman rakkaan isänmaan puolustaminen ja sen jälleenrakentaminen yhdistivät kansaamme. Edeltävät sukupolvet tekivät sen yhdessä.

Seuraa joulukalenteriani blogissani sivulla www.peterostman.fi

Dela

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat