Peter Östman

Peterin joulukalenteri luukku 11 – Lauri Ihalainen, sdp

Viikko alkaa 11. luukulla. Tänään esittelen kollegan, jonka tapasin ensimmäisen kerran syksyllä 1991, kun Suomen talous ajautui syvään kriisiin. Kahden henkilön, pääministeri Esko Ahon ja SAK:n puheenjohtajan Lauri Ihalaisen – joista muuten kumpikin oli uudessa tehtävässä – tuli keskeisissä rooleissaan johtaa Suomea läpi 90-luvun alun vaikeiden vuosien. He puhuivat Pietarsaaressa pidetyssä seminaarissa. Itse olin nuori yrittäjä keskellä syvää kriisiä, joka oli vienyt omankin yritykseni konkurssin partaalle. Tilaisuus pidettiin Länsinummen koulussa ja sen olivat järjestäneet paikalliset yrittäjäjärjestöt. Jo silloin tulin siihen käsitykseen, että Lauri Ihalainen oli asiakeskeinen johtaja, joka etsii konsensusta kiistojen sijaan.

Seuraavan kerran tapasimme hallitusneuvotteluissa keväällä 2011. Ihalainen, joka oli ollut SAK:n puheenjohtajana peräti 19 vuotta (kaikista pisimpään), nimitettiin Kataisen hallituksen työministeriksi. Senkin tehtävän hän hoiti erinomaisesti. Hallituksen monien Kesärannassa pidettyjen iltakoulujen yhteydessä vahvistui käsitykseni Laurin persoonasta. Hän on koko elämänsä tehnyt lujasti työtä työntekijöiden parhaaksi. Samanaikaisesti hän oli onnistunut tarkastelemaan asioita kokonaisvaltaisesti etsien ratkaisuja ongelmien sijaan. Lauri on ihminen, jonka kanssa on aina mukava vaihtaa muutama ajatus. Todellinen lähimmäinen!

Toivotan Laurille ja hänen perheelleen rauhaisaa joulua!

———————————————————————————————

Peterin joulukalenteri – kehutaan edustajakaveri päivässä

– Minulla on ollut etuoikeus työskennellä eduskunnassa useiden kollegoiden kanssa eri puolueista. Suomi 100 juhlavuoden hengessä tulen omassa joulukalenterissani esittelemään upeiden työtovereiden joukosta valitsemani 24 kollegaa ja heidän hyviä puoliaan, kertoo KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman.

– Poliittinen ilmasto on muuttunut kovemmaksi näiden kuuden vuoden aikana, jonka olen ollut eduskunnassa. Kritiikki ja kovat sanat ovat arkipäivää. Niin ei suinkaan tarvitsisi olla, vaan keskustelukulttuurin olisi syytä olla kunnioittavampi toisia kohtaan. Emme voi muuttaa toisiamme, itseämme voimme. Meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa kehitykseen ja antaa samalla jotain yhteisöllemme, hän toteaa.

– Emme ole edustajatovereitten kesken kaikesta samaa mieltä. Mutta he ovat kaikki hienoja ihmisiä. Peterin joulukalenterissa tulen keskittymään heidän hyviin puoliinsa ja siihen, miten olen oppinut tuntemaan heidät, Östman kertoo.

– Suomen 100-vuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vietetään teemalla ”Yhdessä”. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat sadan vuoden ajan rakentaneet omaa maataan ja tehneet yhteisiä päätöksiä. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea yhdessä ja antaa suuntaa Suomen tulevalle kehitykselle. Historiamme sisältää surua ja iloa. Veteraanit puolustivat itsenäisyyttämme. Oman rakkaan isänmaan puolustaminen ja sen jälleenrakentaminen yhdistivät kansaamme. Edeltävät sukupolvet tekivät sen yhdessä.

Seuraa joulukalenteriani blogissani sivulla http://www.peterostman.fi/fi/ Dela

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset