Peter Östman

Jokaisella oikeus omantunnon- ja uskonnonvapauteen

Euroopassa ja Suomessa käydään jatkuvasti keskustelua vapaudesta uskonnon harjoittamiseen ja siitä kieltäytymiseen. Maallistumisen ja monikulttuurisuuden myötä Euroopassa uskonto halutaan piiloon ja marginalisoida. Euroopassa tapahtuu myös omantunnonvapauden loukkauksia. Tämä tapahtuu vaikka  Euroopan ihmisoikeussopimus takaa, että jokaisella on oikeus ajatuksen-, omantunnon- ja uskonnonvapauteen. Meidän tulee olla valppaina siinä, että yhteiskunnassamme säilyy aito oikeus julkiseen uskonnonharjoittamiseen ja siihen, että voimme myös levollisin mielin levittää sitä ilosanomaa, jonka olemme itse elämäämme saaneet uskoa ja omistaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Esko Valtaoja totesi kolumnissaan {Turun Sanomat}: ”Lisäksi olen sitä mieltä, että länsimaissa on vastustettava kiivaasti kaikkia kehityskulkuja, jotka uhkaavat tuoda länsimaiseen järjestelmään piirteitä islamismin hapettomista osista.” Me tarvitsisimme näin selväjärkisiä ja rohkeita ihmisiä päätöksiä tekeviin elimiin. Mitä he {päättäjät} ovat saaneet aikaan? Inkvisition. Kiihottaminen kansanryhmää kohtaan eli islaminvastaisuus, on nykyajan vastine noitaoikeudenkäynneille. Malleus Maleficarum {Noitavasara} on nyt Koraani, jonka edessä Eurooppa on polvillaan. Minun on mahdotonta ymmärtää kirkon suvaitsevaisuuspuheita, kun kysymys islamista, joka ei hyväksy uskonnonvapautta. Kun väestöstä 20% prosenttia on hurskaita primitiivisiä islamilaisia arvoja kunnioittavia Fatimoita ja Abdullhaheita –niitä myös valmiita väkivalalla levittämään – olemme jo askeleen päässä barbariasta.
Miksi ylipäätään puhutaan maahanmuuttovastaisuudesta, kun pitäisi puhua muutosvastarinnasta, muutosvastarinta on intuitiivinen pelko ja siis jonkinasteinen itsesuojeluvaisto. Ei siis ole mitenkään ihme, kun lähiöt täyttyvät kaapukansasta järjenvastaisine kopeine käyttäytymistapoineen ja elämänarvoineen se ei herätä pelkästään pelkoa, vaan suoranaista kauhua. Muutaman sukupolven jälkeen tilanne normalisoituu, koska kaaos on silloin normitilanne. Nyt kun muslimit marssivat Eurooppaan, historia toistaa itseään: Fatiman tapaiset kansanpetturit ovat vastaanottamassa heitä lämpimin sylein ja auvoisin mielin, ei huolta huomisesta, kun ei vaivaa järki päätä. Omat päättäjämme kuuluvat samaan joukkoon, tukiessaan islamin leviämistä verovaroin ja kaventamalla sananvapautta.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Aika hyvin uskonnonvapaus on sentään toteutunut USKONNOTTOMUUDENKIN suhteen!

-Joka toinen lapsi saa nimensä kastteen sijasta uskonnottomissa nimiäisissä.

- Lähes joka toinen pari vihitään avioliittoon maistraatissa.

- Joka toinen päätyy hautaan ilman kirkkoa, pappeja ja kanttoreita.

- Rippikoulu vielä TOISTAISEKSI rulettaa, mutta entä sitten kun kirkkoon kuuluvakin voi uskonnonopetuksen sijasta valita ET:n, eli Elämänkatsomustiedon...?!

"Täydennysmuokkaus:"

KD:n 3,5%:n marginaaliin pysyvästi pysähtynyt kannatus kertoo uskonnonvapaudesta paljon ja maallistumisen ja uskonnottomuuden voittokulusta vielä enemmän!

( Eikä tosi uskovaiseksi heittäytynyt entinen maisteris-jätkä Soinikaan näytä saavan "seuraajia", vaikka jo saarnoja rustaa plokeihinsa!?)

Jouni Pekkarinen

ei sananvapaus tarkoita että jokainen järjestö ei saisi itse valita puhujat monet kristilliset järjestöt ja kd saavat valtiolta rahaa kutsutteko te puhumaan setan omiin pippaloihin

Toimituksen poiminnat