Peter Östman

Kaikki blogit puheenaiheesta Huumausaineiden laillistaminen

Huumekeskustelujen moraaliposeeraajat ilman ratkaisukeinoja

Huumeisiin liittyvässä keskustelussa toistuu aina sama, laillistaminen ja dekriminalisaatio on monien mielestä täysin järjettömiä ja radikaaleja ideoita, vaikka silti suurin osa heistä tunnustaa ettei nykyjärjestelmä toimi alkuunkaan. Moni toivoo kovempia rangaistuksia, jopa huumeiden käytöstä, vaikka sekään ei ole toiminut, ikinä, missään. Suomessa saa jo huumeiden myynnistä kovempia rangaistuksia kuin taposta, harva haluaa tulla tapetuksi, huumeita taas kukaan pakota ostamaan, niihin on kysyntää ja kysynnän - tarjonnan lainalaisuutta ei mitkään kieltolait kumoa.

Kannabista ei tule laillistaa

Lukioiässä ollessani tivasin psykologian opettajaltani perusteellista selitystä sille, miten mielenterveysongelmien puhkeaminen käytännössä tapahtuu. Se selitysmalli - mallia "rautalanka" - oli kerrassaan niin mainio ja konkreettinen, että tuo monimutkainenkin eri kausaliteettisuhteiden lopputulema avartui minulle hetkessä.

 

Laiton nuuskakauppa rehottaa, myynti pitää laillistaa!

A-studiossa paraikaa juttua nuuskasta ja sen lieveilmiöistä.

Nuuskalla tehdään paljon pimeää rahaa, aivan kuten huumeilla. Mitään eroa ei ole.

Nuuskan laillinen myyminen pitää sallia Suomessa. Mitenkään muuten ei pimeää myyntiä saada kuriin. Sama pätee huumeisiin.

Kieltolaki ei toimi.

P.s tullia eikä poliisia kiinnosta nuuskakauppa, miksi? 

 

Edit:

Huomaamaton, helppo ja tupakkaa harmittomampi – Näin teinit kokevat miljoonabisnekseksi nousseen nuuskan

End The War On Drugs - Lopetetaan huumeiden vastainen sota

Viisautta olisi myöntää, myös Suomessa,että sotaa huumeita vastaan ei voi voittaa.Itseasiassa se on sota ihmisiä vastaan. Se ei ole tuonut kuin kuolemaa, väkivaltaa sekä paljon muitakin haittoja, vaikka sen piti ehkäistä edellä mainittuja asioita. Se ei ole poistanut huumeita, ei vähentänyt riippuvuuksia, se on tuottanut vain kärsimystä.

Ohessa video, jossa nämä asiat tulevat selväksi tiiviissä paketissa. 

Mielipiteitä?

Kuka voi kannattaa järjetöntä taistelua, ei ainakaan viisaat ihmiset.

Kannabis pian laillista Kanadassa

Kanadan uusi hallitus suunnittelee kannabiksen laillistamista ja verottamista.
Näin saadaan kannabis pois niiden ulottuvilta joille se ei kuulu, eli alaikäisiltä.
Samalla saadaan yksi päätulonlähteistä pois rikollisilta.

Ei enää yhtään turhan kieltolain pilaamaa ihmiskohtaloa Kanadassa, kiitos liberaalien.


http://www.hightimes.com/read/newly-elected-canadian-government-plans-le...

Järkeä päihdepolitiikkaan

Suomalainen päihdepolitiikka on aikamoinen sääntöjen ja rajoitusten sekamelska. Tuloksena rikollisilla on valtavat laittomien päihteiden markkinat ja viranomaisten resursseista suuri osa kuluu päihteisiin liittyvään valvontaan. Samalla päihteistä riippuvaisten asema on usein hyvin heikko. Miten tilannetta voitaisiin parantaa?

Kokoomus & Kannabis

Hei Pirkanmaan kokoomusnuoret, otitte jäykästi kantaa kannabiksen laillistamista vastaan toissapäivänä. Perustelunne olivat seuraavanlaisia:

”Kannabiskeskustelussa tehdään se virhe, että sitä verrataan jatkuvasti alkoholiin. Keskustelusta tuntuu unohtuvan se, että kannabiksen polttamisella on myös samat haittavaikutukset kuin tupakoinnilla”

Vain rikolliset hyötyvät nykyisestä päihdepolitiikasta

Kuvittele tilanne, jossa sinulla on tuote, jota saa myytyä helposti satojen prosenttien katteella. Kuvittele lisäksi, että sinun ei tarvitse vastata millään lailla tuotteen turvallisuudesta, vaikka sen tiedetään aiheuttavan haittavaikutuksia. Lisäksi sinun ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa, eläkemaksuja, tuloveroa tai valmisteveroja. Kaiken kukkuraksi asiaasi lobbaa ihan ilmaiseksi sosiaali- ja terveysministeriö, sisäministeriö, THL, ja monet muut vaikutusvaltaiset tekijät. Kuulostaako houkuttavalta? Tällainen on huumekauppiaan asema Suomessa.

USA:n tie ei ole meidän?

Anneli Jäätteenmäki kirjoitti kannabiksen laillistamista vastaan Puheenvuoro-blogissaan. Tavanomaisesti kieltopolitiikkaa ajavat poliitikot viljelevät asiavirheitä ja useaan otteeseen kumottuja argumentteja, mutta tässä Jäätteenmäki tekee poikkeuksen: hänen tekstissään ei ole kannabiksen kieltolakia puolustelevia argumentteja lainkaan! Jäättenmäen tekstissä on sen sijaan neljä epäargumenttia, jotka huolimaton lukija voisi tulkita perusteiksi tukea kieltopolitiikkaa.

USA:n tie ei ole meidän

Suomessa on virinnyt vilkas keskustelu huumepolitiikasta Yhdysvaltain esimerkin innoittamana. Meppikollegani Mitro Repo on jo ehdottanut kannabismyynnin monopolisointia valtiolle, jos kannabis Suomessa laillistetaan.

Ei pidä nostaa käsiä pystyyn. Huumeriippuvaisten tilanne ja hoito pysyvät hallinnassa, jos riippuvaiset ohjataan hoitoon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä